Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Křest knihy Praha a národní dědictví

Křest knihy Praha a národní dědictví

18.4.2008

Ve středu 16.dubna 2008 se uskutečnil v Paláci Žofín v Praze Slavnostní večer u příležitosti křtu knihy Praha a národní dědictví, kterou vydala společnost ACR Alfa.

Výpravná publikace obsahuje i části věnované odkazu a současnosti lidové kultury, včetně akcí Folklorního sdružení ČR. Kmotry knihy byli předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka, generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík, představitelé řady podniků a společností, předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek, kulturní osobnosti, za FoS ČR jeho předseda Zdeněk Pšenica. Hostitelem křtu byl Petr Hejna, starosta městské části Praha 1, hlavním mediálním partnerem Český rozhlas.

V kulturním programu vystoupili finalisté loňského Zpěváčku Kristina Danihelová a Michal Šabršula v doprovodu muziky VUS Ondráš, Jarmila Šuláková, Eva Urbanová, Zuzana Stirská, Karel Gott a Filharmonie Hradec Králové. Společnost ACR Alfa je významným partnerem FoS ČR.

Dušan Macháček