Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Konkurz na účast v tanečních dílnách DTK

Konkurz na účast v tanečních dílnách DTK

17.3.2008

Soubor:
DTK taneční dílny2008.doc
Formát:
doc
Velikost:
51kB

KONKURZ NA ÚČAST V TANEČNÍCH DÍLNÁCH
v rámci projektu Dny tradiční kultury

1.) O projektu: Projekt Dny tradiční kultury (DTK) vznikl před několika lety za spolupráce FoS ČR, NÚLK ve Strážnici, Valašského muzea v Rožnově pod Radhoštěm, Národného osvetového centra v Bratislavě a Folklorní únie na Slovensku a klade si za cíl uchovávat projevy tradiční lidové kultury v České a Slovenské republice a předávat je dále dětem a mladým lidem. Ve své činnosti se zaměřuje především na malé tanečníky, zpěváčky, muzičky a jejich primáše.

2.) Taneční dílny: Jednou ze součástí tohoto projektu jsou také taneční dílny, které zrcadlově probíhají v ČR a na Slovensku. Tyto 4leté dílny jsou určeny nadaným tanečníkům do 15 let a přihlásit se do nich tedy mohou taneční páry od 10 do 11 let. Vybrané taneční páry se každé léto (po dobu 4 let) budou účastnit týdenních tanečních seminářů, střídavě v ČR a v SR, a učit se lidové tance různých regionů, Čech, Moravy a Slovenska.V každém tanečním bloku bude 5 párů z ČR, 5 ze SR a po jednom páru z Polska a Maďarska.

Blok A Blok B
2008 – 22.-31.8. Praha (ČR)2008 – 1.-7.7. Štrba (SR)
 - 12.-14.9. Luhačovice (ČR)
2009 – červenec Štrba (SR)2009 – srpen Praha (ČR)
- září Luhačovice (ČR)
2010 – srpen Praha (ČR)2010 – červenec Štrba (SR)
 - září Luhačovice (ČR)
2011 – červenec Štrba (SR)2011 – srpen Praha (ČR)
- září Luhačovice (ČR)

3.) Konkurz: V rámci celé ČR se uskuteční v polovině května 2008 jeden až dva konkurzy, které budou probíhat pod taktovkou zkušených lektorů, kteří se na tanečních dílnách již několik let podílí. Taneční pár si musí připravit krátkou ukázku tance ze svého regionu (2-3 min) a v rámci pohybových a rytmických cvičení pak lektory přesvědčit o svém tanečním nadání. Z celé republiky bude vybráno 10 tanečních párů (a 4 páry jako náhradníci), které budou rozděleny do bloků A a B a již v letošním roce se zúčastní Tanečních dílen.

4.) Přihláška: Konkurzů se mohou zúčastnit taneční páry, které vyplní přiloženou přihláška a zašlou ji zpět na adresu Folklorní sdružení ČR, Senovážné náměstí 24, 116 47 Praha 1, nejpozději do 6.4. 2008. Přihlášeným párům poté zašleme pozvání na konkurz se všemi bližšími informacemi.

Jarmila Zorbićová, v. r. Lenka Vintrová, v. r.

generální sekretář ZV FoS ČR a tajemnice DTK koordinátor zahraničních vztahů FoS ČR

PŘIHLÁŠKA NA TANEČNÍ DÍLNY DTK

Tanečník
Jméno a příjmení:
Datum narození:
Ulice a číslo:
Město a PSČ:
Telefon:
Folklorní soubor:
Podpis zákon. zástupce:

Tanečnice
Jméno a příjmení:
Datum narození:
Ulice a číslo:
Město a PSČ:
Telefon:
Folklorní soubor:
Podpis zákon. zástupce:

Vyplněné zašlete do 6.4. 2008 na adresu Folklorní sdružení ČR, Senovážné nám. 24, 116 47 Praha 1. Bližší informace ochotně podají Jarmila Zorbićová – 234 621 220, nebo Mgr. Lenka Vintrová – 234 621 217, .