Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Kalendárium mezinárodních folklorních festivalů 2012 je na světě

Kalendárium mezinárodních folklorních festivalů 2012 je na světě

10.6.2011

Soubor:
skladacka festivaly modra 2012_nahled.pdf
Formát:
Velikost:
2MB

Folklorní sdružení ČR vydává každoročně s půlročním předstihem „skládačku“ - kalendář mezinárodních folklorních festivalů a slavností pořádaných v ČR v následujícím roce – 2012. Protože je určena zejména pro zahraniční návštěvníky naší republiky, je vydávána ve spolupráci s ministerstvem zahraničních věcí ČR, českou centrálou cestovního ruch- CzechTourism a Českými centry. Letošní vydání obsahuje kalendář 71 mezinárodních folklorních festivalů a folklorních slavností, které budou organizovány v České republice v roce 2012.

Nejstarším jsou  MFF Strážnice (67 ročník), MFS Goralskie Swieto ( 65), Podluží v písni a tanci (59), MFF Červený Kostelec ( 58). K nejstarším plesům patří pražské - Pošumavský věneček ( 76) a Moravský ples(56). V kaledáriu jsou zahrnuty jen fetivaly a akce, které jsou členy FoS ČR nebo se na jejich organisaci sdružení podílí. Informace jsou publikovány v  angličtině, francouzštině, ruštině, němčině a španělštině.

Kalendářní skládačka byla vydána v nákladu několika desítek tisíc výtisků a je distribována prostřednictvím Českých center a našich zastupitelkých úřadů do desítek zemí světa. Rovněž ji sekretariát FoS ČR posílá organizátorům našich fetivalů a členským souborům.

Podrobnější informace o těchto a stovkách dalších folklorních akcí, které probíhají ve všech regionech publikují aktuálně webové stránky www.folklornisdruzeni.cz.

Fotografie jsou dílem Jiřího Jandy, grafiku zpracovalo studio GrepArts Frýdek-Místek, vytiskl TG  Tisk Lanškroun