Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Jednání předsedy FoS ČR na Moravě

Jednání předsedy FoS ČR na Moravě

25.2.2014

Včera se v Rožnově pod Radhoštěm sešel předseda Folklorního sdružení Zdeněk Pšenica s ředitelem Valašského muzea Jindřichem Ondrušem. Hovořili spolu o letošních společných aktivitách jako jsou festivaly JÁNOŠÍKŮV DUKÁT - 16. ročník Mezinárodního festivalu slovenského folkloru v ČR (1.8. - 3.8.2014) a 21. ročníku Mezinárodního armádního folklorního festivalu ROŽNOVSKÁ VALAŠKA ( 6.6. - 8.6.), které se tradičně konají v Rožnově p.R.i dalších akcích.

Diskutovali rovněž o složitých ekonomických podmínkách pro pořádání některých akcí v rámci mezinárodních Dnů tradiční kultury (TDK). V příštím roce si bude Valašské muzeu se svým vyhlášeným skanzenem připomínat 90 let od svého založení v roce 1925.

V Brně  navštívil předseda FoS ČR hejtmana Michala Haška. Hovořili spolu o letošních folklorních akcích v Jihomoravském kraji a možné záštitě pana hejtmana nad některými významnými festivaly. Rovněž ocenilii rozvoj vzájemných styků a výměn našich folklorních souborů se slovenskými a rakouskými v rámci příhraniční spolupráce.

V sídle kraje se předseda FoS ČR rovněž sešel s krajskou radní Bohumilou Beranovou, která je zodpovědná za oblast kultury.