Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Jednání v Bratislavě, Praze a v Plzni

Jednání v Bratislavě, Praze a v Plzni

2.6.2011

Představitelé FoS ČR se v pondělí 30.5. absolvovali v Bratislavě několik setkání. S vedoucím souboru LúčnicaMarianem Turnerem projednávali možnosti účasti souboru na některých folklorních festivalech v České republice v příštím roce. Na Úřadu zahraničních Slováků jednali s Igorem Kováčem o dalších možnostech rozšíření výměn souborů, předseda FoS ČR zdeněk pšenica jej informoval o přípravách letošní XIII. Mezinárodní festival slovenského folkloru JÁNOŠÍKOV DUKÁT, který se uskuteční v Rožnově pod Radhoštěm.

V Praze projednávali v úterý 31.5. představitelé FoS ČR s generálním ředitelem slovenského Osvetového centra Jánem Tazberikem konkrétní problematiku organizace letošních akcí projektu Dnů tradiční kultury, kdy se již uskutečnilo na slovensku setkání dětských odzemkářů ze slovenských a moravských souborů. Rovněž se hovořilo o přípravách na letošní koncert vítězů soutěží Zpěváček a Slávik Slovenska, který by měl proběhnout v říjnu v Piešťanech.

V úterý 31. května se rovněž uskutečnilo setkání předsedy FoS ČR s hejtmanem Plzeňského kraje Milanem Chovancem na krajském úřadu v Plzni. Hovořilo se zde o přípravách 5. Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF® PLZEŇ 2011, který se uskuteční ve dnech 8.- 9.června 2011 pod záštitou hejtmana Plzeńského kraje.

Předseda Folklorního sdružení informoval o přípravách letošního již 18. ročníku MFF Klatovy, který se pořádá v Klatovech ve dnech 7. - 10.července 2011. spolu se Zdeňkem Vejvodou, vedoucím  Malé lidové muziky Rokytka z Rokycan hovořili  rovněž o možnostech vydání Zpěvníku lidových písní z Rokycanska a publikace o Chodském folkloru.