Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Jednání s hejtmanem Královéhradeckého kraje

Jednání s hejtmanem Královéhradeckého kraje

19.5.2013

Ve čtvrtek 16.5. se v Praze setkal předseda Folklorního sdružení ČR s Lubomírem Francem, hejtmanem Královéhradeckého kraje. Zdeněk Pšenica informoval o činnosti sdružení, letošních festivalech a slavnostech, o zahraničních výměnách souborů.

Hejtman se zajímal zejména o přípravě a programech festivalů, které se pořádají na území kraje. Ve dnech 20. až 23. června 2013 se koná v Lázních Bělohrad již 39. MFF pod Zvičinou, nejstarší festival v Čechách - 59. MFF Červený Kostelec se uskuteční od 21. do 25. srpna 2013 a v Hradci Králové pořádají 25. MFF Setkání s folklórem 23 – 25. srpna 2013.

Na krajském úřadě se uskuteční 7.června 2013 setkání pana hejtmana s pořadateli festivalů a představitelů festivalových obcí a měst.

Oba představitelé hovořili rovněž o aktivitách folklorních souborů, záslužné práci vedoucích zejména dětských souborů, o přeshraniční spolupráci se sousedními polskými regiony, o využití folklorních aktivit pro rozvoj cestovního ruchu v kraji.