Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Jednání s europoslancem, se starosty a ředitelkou festivalu

Jednání s europoslancem, se starosty a ředitelkou festivalu

12.4.2013

O možnosti propagace českého a moravského folkloru na půdě sídla Evropské unie nebo Evropského parlamentu prostřednictvím výstavy „ČR - folklorní velmoc v srdci Evropy“ se hovořilo v Praze při setkání místopředsedy Evropského parlamentu Oldřicha Vlasáka s předsedou FoS ČR Zdeňkem Pšenicou.

Při jednání s Ondřejem Veselým, starostou města Písek se diskutovalo zejména o přípravách 19. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Písek, který se bude konat ve dnech 21. až 25.srpna 2013. Předseda Folklorního sdružení poděkoval starostovi za velkou podporu a pomoc městských orgánů při přípravě i organizaci této významné folklorní akce v jižních Čechách.

Představitel FoS ČR se rovněž setkal se  starostou jihočeského Kovářova  Pavlem Hrochem. Hovořili o řadě lidových akcí, které jsou v obci celoročně pořádány, o podpoře obce Jihočeskému folklornímu festivalu, jehož 18. ročník proběhne v Kovářově ve dnech 30.května až 2.června 2013. Obec i místní Základní škola poskytují poskytují folklorním aktivitám všestrannou podporu.

Předseda Folklorního sdružení rovněž  diskutoval s Milanem Škochem, předsedou Jihočeského folklorního sdružení a ředitelkou Jihočeského festivalu Pavlou Škochovou. Jednali spolu o aktivitách souboru Kovářovan,  o soutěži Jihočeský zpěváček i o aktivitách regionálního sdružení v rámci příhraničního projektu „Společně za folklorními tradicemi“ s rakouskými partnery, který může být příkladem i pro jiné regionální sdružení.

Předseda FoS ČR se setkal rovněž s Tomešem Vytiskou, radním Jihočeského kraje.