Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Jednání předsedy FoS ČR s ministrem školství, mládeže a tělovýchovy.

Jednání předsedy FoS ČR s ministrem školství, mládeže a tělovýchovy.

12.10.2012

Ve čtvrtek 11. října přijal ministr školství, mládeže a tělovýchovy  Petr Fiala předsedu Folklorního sdružení ČR Zdeňka Pšenicu, který seznámil pana ministra s činností Folklorního sdružení, aktivitami dětských a mládežnických souborů, s problematikou pořádání více než 65 členských folklorních festivalů a slavností .

Ministr Petr Fiala se živě zajímal o současnou situaci ve folklorním hnutí u nás, o spolupráci základních uměleckých škol s folklorními soubory a skupinami, seznámil se i s ekonomickými problémy pořadatelů folklorních festivalů a slavností. Předseda Folklorního sdružení informoval ministra i o mezinárodních aktivitách FoS ČR, hovořil rovněž o majoritních akcích – zejména celostátní soutěži dětských interpretů lidových písní Zpěváček, mezinárodním festivalu dětských souborů v Luhačovicích, společných akcích v rámci mezinárodního projektu Dnů tradiční kultury a dalších.

Zdeněk Pšenica poděkoval ministru školství za aktivní přístup odpovědných pracovníků ministerstva k aktivitám Folklorního sdružení, rovněž ocenil aktivity mnoha učitelů, zejména ze základních uměleckých škol, kteří se aktivně podílejí na činnosti dětských a mládežnických souborů. Zároveň poukázal na současné problémy mnoha souborů při finančním zajišťování jejich činnosti.

Ministr Petr Fiala přislíbil v závěru setkání s předsedou FoS ČR svoji osobní podporu soutěží dětských interpretů lidových písní Zpěváček i některým dalším akcím.

Stránkování

12 3 4 5 6 7 8 9 10 >> >