Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Jednal výbor XVI. ročníku soutěže ZPĚVÁČEK 2010

Jednal výbor XVI. ročníku soutěže ZPĚVÁČEK 2010

10.11.2009

V budově Krajského úřadu Olomouckého kraje jednal v pátek 6.11.2009 přípravný výbor celostátní soutěže Zpěváček 2010, jehož finále se uskuteční 12.- 14. května 2010 ve Velkých Losinách. Od února 2010 budou probíhat místní, mětská a regionální přehlídky v jednotlivých folklorních regionech ČR.

Poradu zahájil a členy přípravného výboru přivítal náměstek hejtmana Olomouckého kraje Radovan Rašťák. Předseda výboru Zdeněk Pšenica v úvodu informoval m.j.o tom, že již byly rozeslány všem organizátorům Směrnice regionálních přehlídek, ve kterých je m.j. stanoveno, že XVI. celostátní soutěže ve Velkých Losinách se zúčastní 50 soutěžících podle zveřejněného klíče.

Zdůraznil, že velká pozornost, včetně propagace, bude věnována průběhu místních a regionálních přehlídek.

Rovněž připomenul, že výborný průběh a ohlas měl nedávný koncert Zpíváme pro radost, na kterém se v Praze představili medailisté letošního Zpěváčka a jejich "kolegové" ze zahraničí.

V diskusi se hovořilo o přípravách a organisaci Zpěváčka 2010, včetně finančního zajištění. větší pozornost bude věnována propagaci soutěže nejen v rámci Folklorního sdružení a jeho partnerů, ale i regionálních a celostátních médiích.
V rámci celostátní soutěže Zpěváček 2010 proběhne za mediální podpory Tv Noe a rádia Proglas v přímém přenosu divácká soutěž, poprvé si tak mohou i diváci zvolit svého vítěze z řad dětí, vybraný zpěváček obdrží touto netradiční cestou cenu diváků

Přípravný výbor se dohodl, že bude pracovat ve složení:

Předseda : Zdeněk Pšenica, místopředsedové: senátor Adolf Jílek,Radovan Rašťák,náměstek hejtmana Olomouckého kraje, Miroslav Kopřiva, starosta Velkých Losin, ředitel soutěže : František Synek, jeho zástupci :Ivana Blažková, Hana Pospíšilíková

další členové výboru : Martin Plachý - termální lázně Velké Losiny, Jan Jurčík- Ruční papírny Velké Losiny, za Fos ČR - Šárka Hromadová, KazimírJánoška, Jarmila Mrnuštíková, Pavel Štěpánek.

Složení poroty celostátní soutěže Zpěváček 2010:

Jan Rokyta - předseda poroty, členové - Magdalena Múčková, Jan Maděrič, Olga Češková, Marie Matějová, Ludmila Bařinová, Anna Buroňová, Eva Pejchalová, Zdeněk Bláha

red

,,