Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Jednal výbor Folklorního sdružení ČR

Jednal výbor Folklorního sdružení ČR

3.10.2011

Ve dnech 30. září a 1. října 2011 se v Praze uskutečnilo podzimní zasedání výboru Folklorního sdružení České republiky za účasti předsedů regionálních folklorních sdružení. Rozhodl o změně termínu setkání vedoucích folklorních souborů a ředitelů folklorních festivalů, které se uskuteční ve dnech 12. – 13. listopadu v Praze.

Vzdělávací semináře na tomto setkání budou zaměřeny na ekonomiku a získávání dotací, práci dětských folklorních souborů, lidové kroje a zahraniční aktivity sdružení.

Výbor vysoce ocenil letošní pořad Folklorního sdružení ČR na Mezinárodním folklorním festivalu ve Strážnici a vyslovil poděkování všem autorům i účinkujícím. Schválil také zaměření pořadu „U nás na návsi“, který pro příští ročník Strážnice připravuje Vlastimil Fabišik.

Výbor přijal informaci o ekonomické situaci sdružení a schválil některé projekty na rok 2012. Zabýval se také problémy ve vyúčtování dotací, poskytnutých členským folklorním souborům v programech krojové vybavení, letní dětské tábory a krátkodobé akce. Přijal také informace o činnosti sekretariátu, o zahraničních aktivitách a významných akcích sdružení v tomto roce.

Výbor podpořil petici „Ano charitě“, která požaduje zachování podpory neziskových organizací s výtěžků loterijních společností.

Kontakt:

Folklorní sdružení ČR