Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Jednal Výbor Dnů tradiční kultury

Jednal Výbor Dnů tradiční kultury

17.8.2011

V úterý 16. srpna se uskutečnilo v Rožnově pod Radhoštěm jednání Výkonného výboru mezinárodního projektu Dnů tradiční kultury. Členové VV hodnotili zejména letošní akce – Taneční dílnu, Primášky, Muzičky a nové Setkání dětských odzemkářů.

Dětská taneční dílna proběhla úspěšně v Červenom Kláštore, mladí odzemkáři ze Slo venska a Moravy se prémiérově sešli ve Spišské Staré Vsi, primášci v Rožnově pod Radhoštěm a v Kokavě Nad Rimavicí. Hovořilo se rovněž o přípravě dětských Tanečních dílen koncem srpna v Praze a v září v rámci MFF V Luhačovicích. Muzičky budou tradičně hosty NULK ve Strážnici.

Představitelé partnerských organisací a institucí rovněž projednali plán akcí v roce 2012, dohodli se organizaci setkání lektorů všech Dílen v říjnu tohoto roku.

Jednání se zúčastnili za Národní osvětové centrum v Bratislavě Ján Tazberik a Petra Klobušická, za Národní ústav lidové kultury Jan Krist a Vlasta Ondrušová, předseda Slovenské folklorní únie Štefan Zíma, Valašské muzeum v Rožnově reprezentoval ředitel Vítězslav Koukal a FoS Č R Zdeněk Pšenica a Jarmila Mrnuštíková.