Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > II. Mezinárodní festival sportu pro všechny

II. Mezinárodní festival sportu pro všechny

29.6.2008 Tisková zpráva

II. Mezinárodní festival sportu pro všechny

Olomouc 26. - 29. června 2008
Po celé čtyři dny žila Olomouc sportovním setkáním téměř čtyř tisíc účastníků festivalu z celé republiky.

S velkým zaujetím se zapojili do soutěží v tradičních i méně tradičních sportech, do přehlídky pódiových skladeb, zúčastnili se workshopů i her a hrátek, připravených pro olomouckou veřejnost.

Vítězům festivalových soutěží bylo rozdáno více než 250 medailí a pohárů. S mimořádným ohlasem se setkalo několik desítek pódiových vystoupení, která předvedli cvičenci ve Smetanových sadech  a na Horním náměstí.

Festival byl v neděli ukončen velkou gala show, kde vystoupilo také několik mistrů Evropy a světa. Na samotný závěr se plocha zimního stadionu zaplnila všemi účastníky, kteří se v rytmu aerobiku rozloučili s přátelskou festivalovou Olomoucí s přáním příštího sportovního setkání. Slavnostní ukončení festivalu provedl při zvuku české hymny předseda ČASPV, Jiří Laurenc.

Hosty festivalu byly i významné osobnosti kulturně – společenského života Olomouckého kraje a České republiky. Mezi hosty nechyběli ani představitelé FoS ČR.

Miloslav Tempír,  29. 6. 2008

Miloslav Tempír, tiskový odbor