Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > FoS ČR se představí ve Strážnici pořadem U NÁS NA NÁVSI

FoS ČR se představí ve Strážnici pořadem U NÁS NA NÁVSI

19.6.2012

FoS ČR se představí ve Strážnici pořadem U NÁS NA NÁVSI

Letošní Mezinárodní folklorní festival Strážnice se uskuteční ve dnech 21. - 24. června. Součástí bohatého programu je již tradičně program připravený členskými soubory Folklorního sdružení ČR. Letošní pořad „U NÁS NA NÁVSI se představí divákům v amfiteátru Zámek v sobotu 23. června od 20 hodin.

O pozvání na společné vystoupení sedmi souborů jsme požádali autora a režiséra pořadu Vlastimila Fabišíka :
„ V současné uspěchané době, v čase obrovského nárůstu techniky a různých vymožeností můžeme pozorovat kolem sebe v každodenním životě zájem a návrat k spontánním projevům zpěvu, hudby i tance. Každoročně se v České republice uskuteční několik desítek folklorních festivalů, stovky setkání folklorních souborů, hodů a různých folklorních akcí.

V letošním pořadu Folklorního sdružení ČR v programu MFF Strážnice 2012 chceme návštěvníkům přiblížit setkání folklorních souborů či skupin na jednom z takových festivalů v nejmenované obci a v nejmenovaném regionu.

Naším přáním je zprostředkovat atmosféru přípravy setkání folklorních souborů i samotný průběh vystoupení vybraných účinkujících kolektivů. O tom, jaká úskalí při přípravě a realizaci takové akce vyvstanou, i o nadšení organizátorů všechno zvládnout se diváci leccos dozvědí právě při zhlédnutí pořadu Folklorního sdružení ČR „U nás na návsi“.

V programu „U nás na návsi“ se představí folklorní soubor PÍSEČAN z Písku, folklorní soubor PÚČIK z Brna, Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ z Brna, folklorní soubor ŠAFRÁN z Jablonce nad Nisou, folklorní soubory HANÁ a MLADÁ HANÁ z Velké Bystřice a pěvecká skupina KMOTRIČKY z Brna.“

Foto archiv FS Púčik