Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Folklorní sdružení na veletrhu Holiday World

Folklorní sdružení na veletrhu Holiday World

7.2.2009

Folklorní sdružení na veletrhu Holiday World

V rámci mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2009 se na pražském Výstavišti prezentuje rovněž Folklorní sdružení ČR. V rámci společné expozice CzechTourism se v našem stánku prezentují informace a tiskové materiály o letošních Mezinárodních folklorních festivalech a slavnostech, o členských souborech, aktivitách Sdružení v rámci celé republiky a jednotlivých regionech.

Ondřej Mánek, který na veletrhu reprezentuje FoS ČR nám řekl, že největší zájem návštěvníků je o nový katalog Folkor na cestách, o Kalendář folklorních akcí 2009, aktuální informace o nejbližší akce v Praze, kterými jsou 14.2. 2009 již 73. ročník Pošumavského věnečku a 21.února 53. Moravský ples. Obě tradiční krojové akce se tradičně pořádají v Národním domě na Smíchově.

Ve stánku jsou nabízeny i další publikace sdružení a jednotlivých festivalů i DVD a CD.

Folklor má ale své místo i v dalších veletržních expozicích, které zvou k návštěvě měst, regionů, turistických center v ČR. V některých vyhrávají lidové muziky, nabízejí zde výrobky lidových řemeslníků a umělců, prezentují regionální folklorní a lidové slavnosti.

DM