Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Folklorní sdružení ČR se účastnilo veletrhu SLOVAKIATOUR

Folklorní sdružení ČR se účastnilo veletrhu SLOVAKIATOUR

23.1.2011

V letošním roce bylo Folklorní sdružení ČR poprvé účastníkem veletrhu ITF SLOVAKIATOUR, který se konal ve dnech 20.-23. ledna 2011 v Bratislavě.

FoS ČR bylo součástí expozice CzechTourismu. Představilo návštěvníkům Kalendář folklorních akcí v ČR 2011, časopis FOLKLOR, letáky a programy akcí a mnoho dalších informačních materiálů. Zájemci si mohli vyzkoušet rovněž multimediální kiosek nové generace, který obsahuje dnes již 170 natočených multimediálních projektů, zachycujících folklorní festivaly, lidové slavnosti a vystoupení souborů v celé České republice.

Živý zájem byl o informace k folklorním akcím na území Moravy.  Nesmírnou pozornost budil časopis FOLKLOR. Každý vysoce hodnotil jeho obsahovou i polygrafickou úroveň. Podobný časopis, který by se věnoval čistě lidové kultuře, na Slovensku nevychází. Velkým překvapením pro ně bylo také zjištění, kolik slovenských souborů je zváno a vystupuje na folklorních festivalech v ČR.

K našemu stánku lákala návštěvníky každou hodinu moravskými písničkami Cimbálová muzika Jožky Šmukaře. Vcelku se na bratislavském veletrhu prezentovalo cca dvacet českých vystavovatelů z oblasti cestovního ruchu.

O svých aktivitách seznámí Folklorní sdružení ČR zanedlouho i Pražany a návštěvníky dalšího veletrhu, 20. ročníku HOLIDAYWORLD. Srdečně zveme všechny zájemce o folklorní festivaly, lidové slavnosti a další folklorní akce v Čechách, na Moravě a Slezsku do expozice FoS ČR ve dnech 10. - 13. února 2011 na Výstavišti v Holešovicích.

Ondřej Mánek