Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Folklor na veletrhu Holiday World v Praze.

Folklor na veletrhu Holiday World v Praze.

5.2.2010

Folklorní sdružení ČR i letos prezentuje folklor v rámci mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World, který včera začal na Výstavišti v Praze - Holešovicích. V našem stánku, který je součástí společné expozice Czech Tourism, se návštěvníkům nabízejí informace a tiskové materiály o letošních folklorních festivalech a slavnostech, členských souborech, aktivitách Sdružení v jednotlivých regionech.

Jak nám řekl Ondřej Mánek z FoS ČR, "návštěvnící se zajímají o nový Kalendář folklorních akcí 2010, publikace Folklorní kaleidoskop Jižní Moravy a Vysočiny, časopis Folklor, DVD a CD z jednotlivých folklorních festivalů a dalších akcí. Mnoho dotazů se týká nejbližších akcí, které proběhnou v příštích dnech v Praze :
13.2.2010 se uskuteční Národní krojový ples FoS ČR v TOP HOTELU Praha, 13.února 2010 se pořádá 74. Pošumavský věneček v Národním domě na Smíchově a 20.2. 2010 bude 54. Moravský ples v Nárdím domě na Smíchově.

Folklor a lidová kultura se prezentují i v dalších expozicích tří veletrhů - Holiday World, TOP gastro a Golf World Prague, kde se představuje celkem 870 vystavovatelů, včetně zahraničních. Naše turistická centra, regiony, města, cestovní kanceláře zvou i prostřednictvím lidových muzik, zpěváků, ukázek lidových řemesel k návštěvě folklorních slavností, festivalů, lidových zvyků.

dm

foto: Svetozár Plesník