Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Folklor a cestovní ruch se prezentovaly v Praze

Folklor a cestovní ruch se prezentovaly v Praze

19.2.2008

Folklor a cestovní ruch se prezentovaly v Praze

Folklor, lidové umění jsou považovány za součástí cestovního ruchu. Mohli se o tom přesvědčit v minulých dnech tisíce návštěvníků mezinárodních veletrhů Holiday World a Region World na pražském Výstavišti.
Oficiální stánek zde mělo i Folklorní sdružení ČR v rámci prezentace agentury Czechtourism spolu s dalšími partnery.

Návštěvníci se u našich informátorů zajímali především o termíny a program letošních folklorních festivalů a dalších slavností, podobné akce v zahraničí, zejména na Slovensku. Velký zájem byl o naše publikace - zejména katalog Cesty za folklorem, Folklorní kalendář, leták s termíny mezinárodních festivalů i o možnosti ubytování ve festivalových městech.

Odborná veřejnost – zástupci cestovních kanceláří, novináři se informovali o kontakty na jednotlivé soubory, žádali fotografie, podrobné materiály o festivalech. Někteří studenti škol se zaměřením na cestovní ruch sháněli informace pro své závěrečné práce o folkloru a lidovém umění.

Folklor a lidové umění byly prezentovány i v mnoha dalších stáncích prezentujících jednotlivé regiony, města, obce, turistická centra. Pražský veletrh, zájem o naši i regionální expozice ukázal, že čím dál více folklorní akce, slavnosti, lidové zvyky, řemesla, přitahují naše i zahraniční návštěvníky.

dm, foto Lenka Vintrova