ENERGIE DO FOLKLORU

20.9.2010

Ne všichni mluví o ČEZu vždy s obdivem. V sobotu 18. září odpoledne na pražském Náměstí Republiky tomu ale bylo jinak. Při zahájení výstavy fotografií o aktivitách Nadace ČEZ se tam totiž uskutečnilo zábavné odpoledne, věnované právě těmto aktivitám.

Z rukou Evy Hlaváčové tam přebírali symbolické šeky zástupci vybrané osmičky organizací, které získaly dotační příspěvek v uplynulém období. Vedle Českého olympijského výboru nebo třeba divadla Radka Brzobohatého, bylo mezi vybranými také Folklorní sdružení České republiky, které letos získalo dotaci na Celostátní soutěž dětských zpěváků lidových písní Zpěváček.

Spolu s Tam-tam Orchestra a pražskými mažoretkami pobavili publikum také dou pražských dudáků a dětská lidová muzika Modřenec. Účastníci odpoledne se dověděli řadu zajímavých informací o činnosti nadace, založené v roce 2002 a někteří získali drobné dárky v tombole nebo krátkých kvízech.

Elektrická energie se dokáže podle přání člověka dokáže často měnit v energie jiné. Je dobře, že se také někdy mění v hudbu, tanec a zpěv, rozzářené dětské oči a radost.

Jiří Pokorný