English version
Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Dort k výročí republiky - AKC ČR

Dort k výročí republiky - AKC ČR

17.11.2008

Dort k výročí republiky - AKC ČR
Dort k výročí republiky - AKC ČR

Tisková zpráva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky:
Slavnostní dort k výročí vzniku samostatného Českého státu Slavnostní dort k příležitosti výročí 90ti let vzniku samostatného Českého státu předali prezidentovi Václavu Klausovi na Pražském Hradě zástupci Asociace kuchařů a cukrářů  ČR.

 

 

Tým, který se podílel na přípravě, pracoval ve složení Miroslav Kubec, prezident AKC ČR, Pavlína Berzsiová víceprezidentka AKC ČR, František Buchal, Lukáš Skála, Alena Kirpalová, Tomáš Krofta, Věra Slezáková a reprezentoval Asociaci i při předání na Hradě.

 

Ústředním motivem byl dort byl ve tvaru republiky, který doplňovaly menší dorty s erby jednotlivých krajů. Celou kompozici doplnily minidezerty a tisíc čokoládových pralinek.

 

Dort vznikl za podpory našich partnerů : Makro Cash&Carry, Fiala-Praha s.r.o., Buchal František, dekorační ozdoby z cukru s.r.o., www.skolachuti.cz, Hotel  InterContinental Praha, Francouzská restaurace v Obecním domě v Praze, Hotel  Park Holiday s.r.o. v Benicích, FOMI - šití a prodej profesních oděvů.

 

 

 

 

Při přípravě dortů bylo zpracováno:

35 kg cukru

25 kg mouky

3 kg kakaa

15 kg marcipánu

12 kg čokolády

10 l mléka

30 kg másla

300 vajec

10 kg ovoce

10 kg mražených višní

5 l brendy

5 l vína

3 l griotky

1 l amamreta

1 l rumu

 

 

Zuzana Albrechtová

manažer AKC ČR

U Krbu 521/45

108 00 Praha 10

mobill: +420 776 657 217

e-mail: sekretariat@akc.cz

www.akc.cz

 

 

 

 

 

Hello, herewith I send you the Press Release of October 28, 2008

Press Release of the Czech Chefs Association: Festive Cake on the occasion of anniversary of formation of the independent Czech State

 

The Festive Cake on the occasion of the 90th anniversary of formation of the independent Czech State was handed over to the President of Czech tepublic – Václav Klaus at the Prague Castle by the representatives of the Czech Chefs Association.

The preparation team was composed of Bc. Miroslav Kubec, president of the ACC CR, Pavlína Berzsiová, vicepresident of ACC CR, František Buchal, Lukáš Skála, Alena Kirpalová, Tomáš Krofta, Věra Slezáková, and represented the Association also during the handover at the Prague Castle.

The central theme consisted of a cake following the shape of the republic supplemented by smaller cakes bearing the coat of arms of the 14 individual regions. The whole composition was completed by mini desserts and thousand pieces of chocolate pralines.

The cake was created with the support of our partners: Makro Cash&Carry, Fiala-Praha s.r.o., Buchal František, dekorační ozdoby z cukru s.r.o., www.skolachuti.cz, Hotel InterContinental Prague, French Restaurant in the Municipal House in Prague, Hotel Park Holiday s.r.o. in Benice, FOMI – making and sale of professional clothing.

 

In the preparation of cakes, the following ingredients were used:

 

sugar                35 kg

flour                  25 kg

cocoa                 3 kg

marchpane            15 kg

chocolate             12 kg

milk                  10 l

butter                30 kg

eggs                 300 pieces

fruits                 10 kg

frozen cherries             10 kg

brandy             5 l

wine                 5 l

cherry brandy             3 l

amaretto             1 l

rum                  1 l

Kalendárium

Fkaleidoskop

Folklorní kaleidoskop