Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Dopis Výboru FoS ČR členům o přípravě XI. Valné hromady FoS ČR

Dopis Výboru FoS ČR členům o přípravě XI. Valné hromady FoS ČR

25.5.2012

Dopis Výboru FoS ČR členům o přípravě XI. Valné hromady FoS ČR

Jak již bylo sděleno členským souborům, festivalům a dalším členům Folklorního sdružení ČR na loňském listopadovém semináři,  XI. Valná hromada FoS ČR se uskuteční ve dnech 17.- 18.listopadu 2012 v Praze. Výbor FoS ČR se v souvislosti s přípravou této Valné hromady obrací na členy se žádostí o zaslání návrhů na kandidáty do orgánů sdružení a na osobnosti k ocenění.

Dopis Výboru Folklorního sdružení ČR :

Vážení přátelé, členové Folklorního sdružení ČR,

na semináři pro vedoucí členských folklorních souborů a ředitele folklorních festivalů FoS ČR bylo loni v listopadu s ročním předstihem sděleno, že XI. Valná hromada Folklorního sdružení ČR se uskuteční ve dnech 17.−18. listopadu 2012 v Hotelu DAP Praha v Dejvicích.

Čas od té doby rychle pokročil a v současnosti nás od XI. Valné hromady dělí prakticky už jen půl roku. Abychom se vyhnuli „nebezpečí z prodlení“, dovolujeme si vás co nejdůrazněji požádat o splnění dvou důležitých náležitostí, které s naší letošní listopadovou Valnou hromadou souvisí:

1. promyslete a připravte návrhy na osobnosti, které pokládáte za vhodné kandidáty na pozici člena výboru FoS ČR;
  2. návrhy osobností z okruhu vašeho folklorního souboru či festivalu na ocenění za jejich aktivní, dlouholetou a neúnavnou práci pro věc lidové kultury v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

Jak z dvou výše uvedených bodů vyplývá, XI. valná hromada bude mj. volit nové orgány FoS ČR a je v zájmu našeho sdružení, aby ve výboru v dalším volebním období pracovali vedle zkušených folkloristů i noví, mladí a perspektivní lidé. Na druhé straně na XI. Valné hromadě chceme ocenit další osobnosti, soubory či festivaly za jejich přínos k uchovávání a rozvoji lidových tradic v zemi uprostřed Evropy.

Na závěr si vás dovolujeme požádat, abyste všechny návrhy, tedy návrhy na kandidáty do výboru FoS ČR a návrhy na ocenění FoS ČR, zaslali nejpozději do 15. června 2012 − písemně na adresu Folklorní sdružení ČR, Senovážné nám. 24., 116 47 Praha 1 nebo e-mailem na adresu

Za váš vstřícný přístup k naší skromné žádosti vám předem děkujeme.

Za výbor FoS ČR Zdeněk Pšenica

předseda