Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Aktuality > Dopis předsedy FoS ČR vedoucím členských souborů o dotacích

Dopis předsedy FoS ČR vedoucím členských souborů o dotacích

30.4.2012

Vážení přátelé, vedoucí členských folklorních souborů,

v uplynulých letech obvykle k termínu 30.4. předkládaly členské soubory FoS ČR žádosti o dotace. Letos Vám však dotace MŠMT nebyly vůbec nabídnuty a řada z Vás se na sekretariát FoS ČR obracíé s dotazy, proč tomu tak není. Jak jste již sami mohli zjistit na webových stránkých Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Folklornímu sdružení České republiky byla podstatně snížena hlavní dotace na celoroční činnost ve srovnání s rokem 2011. Snížení dotace by mohlo mít na činnost sdružení velmi vážný vliv. Samozřejmě se snažíme tento problém řešit. Jednáními s představiteli MŠMT se nám již podařilo dosáhnout částečné nápravy a budeme v nich dále pokračovat.

Výbor FoS ČR na svém jednání ve dnech 20. – 21. dubna rozhodl zrušit pro tento rok dotace na letní tábory a pozastavit zbývající dotace (víkendová soustředění a krojové vybavení) do doby, než bude situace zcela vyřešena. Termíny pro podávání žádostí budou samozřejmě posunuty.

Věřím, že toto sdělení přijmete s pochopením a také že Vám v blízké době budu moci sdělit příznivější zprávy.

S přátelským pozdravem

Zdeněk Pšenica