Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Regionální sdružení FoS > Jihočeské folklorní sdružení > Další akce projektu Jihočeského folklorního sdružení v Jihočeské televizi

Další akce projektu Jihočeského folklorního sdružení v Jihočeské televizi

13.12.2012

Jihočeské folklorní sdružení uspořádalo během roku 2012 řadu sympozií v rámci svého příhraničního projektu „Společně za folklorními tradicemi“. Z každého sympozia je zhotoven dokument na DVD, ale také pořízen spot.

Druhý bude odvysílán v Jihočeské televizi 16.12.2012.

Spot / Sympozium č.2: vysílání 16.12.2012 (neděle) od 18:00 hod v rámci pořadu Cesty krajem  - 30-ti minutová smyčka – počet  odvysílání 48x v následujících 24 hodinách.

Sympozium - Tanec a jeho proměny - Historická a současná podoba lidového tance

- Kovářov 25.5. - 26.5.2012

Milan Škoch
předseda Jihočeského folklorního sdružení

www.jfos.cz

Jihočeské folklorní sdružení

JFoS bylo založeno v roce 2001.  Sdružuje 600 aktivních zpěváků, tanečníků a muzikantů ve 22 členských dětských i dospělých folklorních souborech. Reprezentuje folklorní aktivity ze všech národopisných oblastí v Jihočeském kraji.

Pořádá i spolupořádá řadu folklorních festivalů, lidových slavností a seminářů, vydává Kalendář akcí JFoS a další materiály prezentující jeho bohatou činnost. JFoS je členem Folklorního sdružení České republiky, spolupracuje s Jihočeským krajem, Národním ústavem lidové kultury ve Strážnici a dalšími organizacemi a institucemi.

Sdružení úspěšně rozvíjí i zahraniční vztahy a ve spolupráci s rakouskými partnery je nositelem projektu „Vytvoření sítě Jihočeského folklorního sdružení v návaznosti na Dolní Rakousko“, projektu „Za lidovými tradicemi se sousedy“ a projektu „Společně za folklorními tradicemi.

Sídlem sdružení je obec Kovářov-Vesnice roku ČR 2004, kde se nachází i jeho krajská kancelář a Česko-rakouské centrum rozvoje lidových tradic.

Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj

Projekt probíhá za podpory Jihočeského kraje a Obce Kovářov