Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Anketa Zlatý Ámos po osmnácté

Anketa Zlatý Ámos po osmnácté

8.9.2010

Anketa Zlatý Ámos po osmnácté

V sobotu 11. září bude na Mezinárodním dětském folklorním festivalu Písni a tancem v Luhačovicích slavnostně zahájen již 18. ročník ankety o nejoblíbenější učitelku a nejoblíbenějšího učitele ČR Zlatý Ámos. „Oslavíme plnoletost,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal a dodává: „Jako správní rodiče máme pro oslavence přichystán i pěkný dárek.“ Dárek dostane v pořadí již osmnáctý Zlatý Ámos a děti, které ho do ankety přihlásí. Je to výlet do Legolandu.

Pravidla 18. ročníku ankety Zlatý Ámos jsou stejná jako při jejím narození. Přihlašovat své oblíbené učitelky a učitele mohou pouze děti - žáci a žákyně základních a středních škol. Do přihlášky je nutné napsat stručnou charakteristiku navrhovaného pedagoga, popsat jednu společnou příhodu a připojit podpisy sta osob, které s nominací souhlasí. Čas na odeslání přihlášky je do 31. prosince 2010.

V lednu a únoru 2011 budou navrhovatelé, tedy děti, své učitelky a učitele obhajovat na regionálních kolech. Začátkem března se vítězové regionálních kol setkají na semifinále a v pátek 25. března 2011 z nich porota na veřejném finále vybere osmnáctého Zlatého Ámose a výherce zájezdu do Legolandu.

Pravidla ankety a přihlášku najdou zájemci na www.zlatyamos.cz.

(DTA, Praha, tel 603 426 422, zlatyamos@zlatyamos.cz)

Zlatý Ámos, anketa o nejoblíbenějšího učitele České republiky
Pořadatel Klub Domino, Dětská tisková agentura