Česká rada dětí a mládeže ocenila starosty. > Informace > Regionální sdružení FoS > Jihočeské folklorní sdružení > Akce projektu Jihočeského folklorního sdružení v Jihočeské televizi

Akce projektu Jihočeského folklorního sdružení v Jihočeské televizi

5.10.2013

Jihočeské folklorní sdružení uspořádalo během roku 2013 řadu sympozií v rámci svého příhraničního projektu „Společně za folklorními tradicemi“. Z každého sympozia je zhotoven dokument na DVD, ale také pořízen spot.

První odvysílá Jihočeská televize 6.10.2013 od 18.00 hodin.

Sympozium - Lidový zpěv - Výběr dětského písňového repertoáru s využitím dialektu

– uspořádané v Hotelu Zvíkov ve Zvíkovském Podhradí a Kovářově 6.4 - 7.4.2013

Milan Škoch
předseda Jihočeského folklorního sdružení

Jihočeské folklorní sdružení

JFoS bylo založeno v roce 2001.  Sdružuje 700 aktivních zpěváků, tanečníků a muzikantů ve 23 členských dětských i dospělých folklorních souborech. Reprezentuje folklorní aktivity ze všech národopisných oblastí v Jihočeském kraji  - Blata, Doudlebsko, Kozácko, Pošumaví, Prácheňsko.

Pořádá i spolupořádá řadu folklorních festivalů, lidových slavností a seminářů, vydává Kalendář akcí JFoS a další materiály prezentující jeho bohatou činnost. JFoS je členem Folklorního sdružení České republiky, spolupracuje s Jihočeským krajem, Obcí Kovářov, Národním ústavem lidové kultury ve Strážnici a dalšími organizacemi a institucemi.

Sdružení úspěšně rozvíjí i zahraniční vztahy a ve spolupráci s rakouskými partnery je nositelem projektu „Vytvoření sítě Jihočeského folklorního sdružení v návaznosti na Dolní Rakousko“, projektu „Za lidovými tradicemi se sousedy“ a projektu „Společně za folklorními tradicemi.

Sídlem sdružení je obec Kovářov-Vesnice roku ČR 2004, kde se nachází i jeho krajská kancelář a Česko-rakouské centrum rozvoje lidových tradic.

Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj

Projekt probíhá za podpory Jihočeského kraje a Obce Kovářov